Els espaguetis o spaghetti són un tipus de pasta amb
forma llarga i prima, de secció circular. La paraula prové del italià spaghetto,
que és el diminutiu de spago ("cordó"), en
plural: spaghetti.
Tot i que els espaguetis són un plat típic de la cuina italiana, segons la
tradició són originaris de la Xina i varen
ser introduïts al país per Marco Polo o els àrabs, segons les versions.
Els espaguetis es cuinen fent-los bullir en aigua salada fins que
s'ablaneixen, cosa que pot trigar d'uns 7 a 10 minuts aproximadament, depenent
del gruix de la pasta. Segons el temps de cocció es poden preparar "al
dente" o tous.
Es preparen molt sovint de forma senzilla, amb mantega i parmesà (estil
Alfredo), o acompanyats amb salsa de tomàquet. Però també de forma més elaborada
acompanyats de verdures, carns, peixos, bolets, etc.
Algunes de les variants més comuns de preparar els espaguetis segon els
condiments que portin són a la "bolonyesa", a la "puttanesca", a la "napolitana", a la "carbonara", al"aglio, olio e peperoncino" i amb beixamel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada