dimecres, 4 de març del 2015

Espageti

El nostre viatge continua, aquesta setmana fem una aturada a Italia i ens centrem amb els espaguetis.





Els espaguetis o spaghetti són un tipus de pasta amb forma llarga i prima, de secció circular. La paraula prové del italià spaghetto, que és el diminutiu de spago ("cordó"), en plural: spaghetti.

Tot i que els espaguetis són un plat típic de la cuina italiana, segons la tradició són originaris de la Xina i varen ser introduïts al país per Marco Polo o els àrabs, segons les versions.

Els espaguetis es cuinen fent-los bullir en aigua salada fins que s'ablaneixen, cosa que pot trigar d'uns 7 a 10 minuts aproximadament, depenent del gruix de la pasta. Segons el temps de cocció es poden preparar "al dente" o tous.

Es preparen molt sovint de forma senzilla, amb mantega i parmesà (estil Alfredo), o acompanyats amb salsa de tomàquet. Però també de forma més elaborada acompanyats de verdures, carns, peixos, bolets, etc.

Algunes de les variants més comuns de preparar els espaguetis segon els condiments que portin són a la "bolonyesa", a la "puttanesca", a la "napolitana", a la "carbonara", al"aglio, olio e peperoncino" i amb beixamel.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada