Un dels menjars forànis que ara tenen molta popularitat a la nostra illa es el sushi. Es per això que no podíem deixar passar l'oportunitat de tastar-lo i descobrir les seves peculiaritats. Menjar amb bastonets l'hem trobat un poc complicat però ens n'hem sortit.
El sushi (鮨, 鮓 o 寿司) és una
preparació culinària d'origen japonès a base d'arròs assaonat
amb vinagre d'arròs, pastat amb forma d'una petita mandonguilla i recobert
(o envoltat) de peix, marisc, verdures o ou. Aquest plat és
un dels més reconeguts de la gastronomia japonesa i un dels més populars
internacionalment.
Tot i que
s'associa el sushi normalment amb el peix cru, els productes frescos
tradicionals que recobreixen la bola d'arròs inclouen també preparacions
bullides, fregides o marinades. El sushi es prepara típicament en unitats
petites, si fa no fa de la mida d'una mossegada, molts cops enrotllades en una
tireta d'alga anomenada nori, esteses sobre varetes d'arròs modelades
a mà, embotides en una xicoteta bossa de tofu o directament el peix
posat damunt la bola d'arròs; tanmateix, al Japó, el nom abasta tots els plats
a base d'arròs assaonat amb vinagre, alguns dels quals s'allunyen molt
d'aquesta presentació.
Me encanta
ResponEliminaVaya comilonas! Están genial todos. Muchas gracias a las madres que han ayudado y a Toni w Maria José
ResponEliminaQué lindos son
ResponEliminaQué lindos son :-)
ResponElimina