dimecres, 11 de març del 2015

Sushi

Un dels menjars forànis que ara tenen molta popularitat a la nostra illa es el sushi. Es per això que no podíem deixar passar l'oportunitat de tastar-lo i descobrir les seves peculiaritats. Menjar amb bastonets l'hem trobat un poc complicat però ens n'hem sortit.



El sushi (, o 寿司) és una preparació culinària d'origen japonès a base d'arròs assaonat amb vinagre d'arròs, pastat amb forma d'una petita mandonguilla i recobert (o envoltat) de peix, marisc, verdures o ou. Aquest plat és un dels més reconeguts de la gastronomia japonesa i un dels més populars internacionalment.

Tot i que s'associa el sushi normalment amb el peix cru, els productes frescos tradicionals que recobreixen la bola d'arròs inclouen també preparacions bullides, fregides o marinades. El sushi es prepara típicament en unitats petites, si fa no fa de la mida d'una mossegada, molts cops enrotllades en una tireta d'alga anomenada nori, esteses sobre varetes d'arròs modelades a mà, embotides en una xicoteta bossa de tofu o directament el peix posat damunt la bola d'arròs; tanmateix, al Japó, el nom abasta tots els plats a base d'arròs assaonat amb vinagre, alguns dels quals s'allunyen molt d'aquesta presentació.

















4 comentaris: